Donosimo program obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Kninu

Arhiva

Program obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, u Kninu će trajati ukupno 13 dana. Proslava je počela jučer turnirom Olujka kup 2017., a nastavlja se sve do 19. kolovoza kada će u Kijevu biti obilježena 25. obljetnica osnutka ‘Kninske bojne’.

Uz izložbe slika, skulptura, likovnu koloniju, Grad Knin organizira i međunarodno natjecanje u lovu pastrve, boćarski turnir, tradicionalni festival duhovne glazbe ‘Salve Regina’, koncerte, predstave i druge događaje.

Centralna proslava održat će se 5. kolovoza, a sve počinje budnicom Oružanih snaga RH ulicama grada od 7 sati ujutro. Polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod spomenika Oluja 95, zakazano je za 8,30 sati, a pola sata kasnije počinje vojno-akrobatski ceremonijalni program počasno zaštitne bojne.

U 9,20 održat će se svečanost podizanja zastave na kninskoj tvrđavi, a istovremeno počinje i mimohod branitelja na motociklima i motorima. Zračni mimohod i svečani mimohod do Crkve Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta održat će se do 11 sati, a potom slijedi misa za domovinu. U 12 sati slijedi tradicionalna podjela graha i druženje s građanima, dok se od 21 sat na binu penje Prljavo kazalište.

Podsjetimo, Marko Perković Thompson ove godine neće pjevati u Kninu na proslavi Oluje. Umjesto njega će u Kraljevskom gradu pjevati Prljavo kazalište, a dan prije će u Kninu hrvatska Vlada održati svoju sjednicu.

oluja proslava

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.