Dvije udruge iz Knina povukle 15 milijuna kuna i zapošljavaju 90 ljudi

Crvenom križu Knin i Udruzi ZvoniMir odobreno je gotovo 15 milijuna kuna za financiranje dvaju projekata ‘Zapošljavanje žena sa područja Knina, Biskupije, Kijeva i Civljana’ i ‘Zaželi joj zapošljavanje!’ u sklopu poziva ‘Zaželi – program zapošljavanje žena’ koji je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda (ESF). Zahvaljujući sredstvima osigurano je zapošljavanje 90 osoba, od kojih je 80 žena ciljana skupina projekata.

Predstavnici udruga danas su u gradskoj vijećnici Grada Knina potpisali ugovore s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, preko kojih su povukli sredstva iz Europskog socijalnog fonda, a projekte provode u partnerstvu sa Regionalnim uredom HZZ-a Šibenik, Centrom za socijalnu skrb Knin kao i jedinicama lokalne samouprave na kojima se projekti provode.

crvebni kriz zvonimir

Zaposlenih 80 žena pružat će usluge 400 korisnika starije životne dobi, a prednost za zapošljavanje imaju žene u nepovoljnom položaju na tržištu rada, s naglaskom na starije od 50 godina, s najviše završenom srednjom stručnom spremom, žene s invaliditetom, žene žrtve trgovanja ljudima, liječene ovisnice, žene žrtve obiteljskog nasilja i beskućnice.

Projekti traju po 30 mjeseci, a zapošljavanje žena trajat će 24 mjeseca, koliko će ujedno trajati i pružanje usluga za minimalno 400 korisnika starije životne dobi.

Cilj projekata je smanjenje nezaposlenosti žena te povećanje brige o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju u Biskupiji, Civljanima, Drnišu, Erveniku, Kijevu, Kninu, Kistanju i Skradinu.

knin ugovor

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.