Energetskom obnovom škole Domovinske zahvalnosti u Kninu do smanjenja emisije štetnih plinova

Zahvaljujući projektu ‘Energetska obnova zgrade Osnovne škole Domovinske zahvalnosti u Kninu’ vrijednom gotovo 4,8 milijuna kuna ta će škola dobiti novu stolariju, povećat će se toplinska zaštita vanjskog zida i stropa prema negrijanom prostoru odnosno tavanu, unutarnja rasvjeta bit će zamijenjena energetski učinkovitijom. Bit će postavljen i sustav daljinskog očitanja potrošnje i kontrolnih mjerila energije i vode za jedan dio zgrade jer su ostali dijelovi već obnovljeni. Nešto manje od pola potrebnog novca, skoro dva milijuna kuna osigurano je iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Projekt ‘Energetska obnova zgrade Osnovne škole Domovinske zahvalnosti u Kninu’ započeo je u kolovozu ove, a trajat će do studenog 2018. godine. Pripremila ga je škola u suradnji sa Razvojnom agencijom Šibensko-kninske županije, koja sudjeluje i u njegovoj provedbi.

Potpunom obnovom zgrade škole, ostvarit će se energetske uštede, a emisije CO2 smanjiti za preko 55 posto. Sve skupa će donijeti i značajnije financijske uštede te doprinos očuvanju okoliša. Kkao je škola na području od posebne državne skrbi, projekt će doprinijeti i ravnomjernijem razvoju Šibensko-kninske županije.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.