FOTO: Ekskurzija na kninskoj tvrđavi

Dovođenje ekskurzija na tvrđavu svakako je jedan od načina da se ovaj najvrjedniji kninski turistički potencijal revitalizira. Jedna takva ekskurzija danas je prvi put otkrila ljepote kninske tvrđave.

knin1

Naime, danas su tvrđavu posjetili učenici Osnovne glazbene škole sv. Benedikta iz Zadra gdje ih je dočekala direktorica Turističke zajednice Matea Lozančić s KUD-om “Kralj Zvonimir” te djelatnica kninskog muzeja Zoja Radić.

knin2

Kako bi im se dočaralo vrijeme vladavine Kralja Zvonimira, članovi KUD-a „Kralj Zvonimir“ upriličili su srednjovjekovni program. Sudjelovali su Kralj Zvonimir i kraljica Jelena, Vitezovi kralja Zvonimira, Povijesna plesna skupina Ninije i Kazalište djece i mladih Pinokio.

knin3

Učenike su na glavnim ulaznim vratima dočekali vitezovi koji su ih uveli na tvrđavu. Nakon toga kralj Zvonimir i kraljica Jelena Lipa došli su na utvrdu Knin sa svom svojom dvorskom svitom. Započelo je svenarodno veselje, srednjovjekovni ples i glazba. Bilo je tu borbe vitezova i prikaz kovanja zlatnika kralja Zvonimira. Razdragani učenici fotografirali su se sa vitezovima, kraljem i kraljicom a na kraju su i sami postali mali kraljevi i princeze fotografirajući se u njihovim odorama.

knin4

I tako je završila ova za njih bajkovita avantura, jer, još uvijek, svaki dječak želi biti vitez, a svaka djevojčica princeza.

IZVOR: huknet.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.