FOTO: Otvorenje staze Krčić

Svečano je otvorena poučno-interpretativna staza „Krčić“. Staza je postavljena u sklopu projekta „Priroda Dalmacije“ koju zajednički provode Ekološka udruga „Krka“ Knin,  Udruga Sunce i Splita i tri javne ustanove za zaštićene prirodne vrijednosti i to Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije.

Staza je dugačka 10,5 km, proteže se kanjonom rijeke Krčić . Uz već postojeću infrastrukturu postavljeno je 5 edukativnih info ploča, signalizacijski znakovi, tri interpretativne igre i dvije sjedeće garniture.

krcic

U sklopu otvorenja je prezentirana  i brošura „Budi prirodan-budi aktivan“ koja za cilj ima promovirati atraktivna područja tri županije i aktivni turizam kao takav. Osim staze kroz projekt će biti postavljena i dva info kioska u gradu Kninu, jedan na glavnom gradskom trgu i jedan na kninskoj Tvrđavi.

krcic1

Svečanom otvorenju staze prisustvovali su dogradonačelnik Grada Knina, Slaven Ivić,  sa pročelnikom gradskog upravnog odjela Nenadom Damjanovićem  i drugim suradnicima, dožupan Šibensko-kninske županije, Tomislav Vrdoljak i pročelnica upravnog odjela Šibensko-kninske županije, Sanja Slavica Matešić, ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Šibensko-kninske županije Damir Lučev, ravnateljica JU ŠKŽ Anita Babačić Ajduk te brojni drugi uzvanici.

 

O projektu:

http://www.eu-krka-knin.hr/index.php/eu-projekti/305-priroda-dalmacije

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.