FOTO Poplave u Kninu: Butižnica sa svakom kišom poplavi Zagrebačku ulicu

Uz obalu rijeke Butižnice u samome Kninu poplavom je pogođeno nekoliko obitelji čije su kuće uz tu rječicu u Zagrebačkoj ulici. Za svake kiše ta rijeka plavi put i zemljišta, a stanarima jedini prohodni put ostaje željeznički most. Umorni od nebrige odgovornih i učestalog gaženja ‘vode do koljena’ stanari Zagrebačke ulice obratili su se medijima pa nam je tako naš čitatelj Leonardo Anić poslao fotografije aktualnog stanja.

– Mi imamo problem s kojim se sučeljavamo već godinama. Čim mala kišica pođe da pada nama se rijeka izlije na put i sve poplavi pa budemo izolirani od grada po par dana. Nemamo drugog puta djeca ne mogu u školu, mi ne možemo na posao ni doktoru niti po kruh. A nalazimo se od samog centra grada Knina udaljeni pet minuta pješke. Nema kome se nismo obraćali u gradu Kninu od nadležnih institucija, ali nitko da pomogne, da nađe rješenje. Godinama imamo taj problem i stvarno više ne znamo kome se obratiti. Molimo za pomoć, ako išta možete da objavite da bi lakše došli do pomoći u ovom slučaju, očajan je Anić.

poplavaknin5

Gradonačelnik Marko Jelić dobro zna o čemu je riječ i više puta je, kaže, razgovarao s Leonardom Anićem.

– Uvjeren sam da je jedino rješenje tim ljudima kupiti kuće na drugoj lokaciji jer bi rješenje njihove situacije bilo moguće samo rekonstrukcijom željezničkog mosta preko rijeke što je skup zahvat. Naime, mi bi mogli nasuti put uz rijeku i povisti taj dio obale, ali tada tim putem, ispod mosta, ne bi mogla prolaziti vozila, kaže Jelić.

polavaknin1 poplavaknin2 poplavaknin4 poplavaknin6 poplavaknin7 poplavaknin8 poplavaknin9 poplavaknin10

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.