FOTO: Vikend u Kninu protekao u znaku FRK-a

Na vjerojatno najljepšem mjestu u Kninu, kod Ekološko-informativnog centra na Krki u petak i subotu održao se jubilarni 10. Festival ruralne kulture FRK.

Događaj je to koji, zahvaljujući entuzijastima iz Ekološke udruge Krka, predvođenih Ingom Kukolj, već deset godina Kninjanima pruža priliku da uživaju u prirodnim ljepotama svoga grada, da se druže u čarobno lijepom ambijentu i uživaju u nepretencioznom, ali kvalitetnom kulturnom sadržaju festivala.

FRK A (2)

Festival je u petak započeo oko podneva radionicama, okruglim stolom o razvoju turizma, igrama, plovidbom Krkom i jahanjem konja, a u večernjim satima službeno ga je otvorila kninska gradonačelnica Josipa Rimac, nakon čega su posjetitelji uživali u nastupima kninskog mikrotonalnog glazbenika Jurice Jelića te poznate i cijenjene glazbene umjetnice Lidije Bajuk koju je na violončelu pratio sjajni Stanislav Kovačić.

FRK C (13)

FRK C (2)

Uživali su ne samo u glazbi Lidije Bajuk nego i u njenom kazivanju mitoloških priča iz davnina s kojima ova sjajna umjetnica u svojoj etno glazbi koketira i na koje se glazbeno, tekstualno i kulturološki naslanja.

FRK A (4)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.