Godinu dana Odjela za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u Općoj i veteranskoj bolnici Hrvatskoga ponosa u Kninu

Zamjenik župana Tomislav Vrdoljak danas je prisustvovao obilježavanju prve obljetnice Odjela za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u Općoj i veteranskoj bolnici Hrvatskoga ponosa u Kninu gdje se uglavnom liječe hrvatski branitelji.

– Skrb za branitelje koji trebaju medicinsku pomoć je na prvom mjestu. Nadam se da će se ovaj odjel u dogledno vrijeme ekipirati do kraja i da će hrvatski branitelji ovdje naći ugodno mjesto za liječenje te da će im osoblje kao i do sad biti od pomoći, istaknuo je Vrdoljak.

knin

Ravnateljica bolnice Kristina Bitunjac zahvalila je svima bez čije pomoći odjel ne bi mogao funkcionirati:

– Zahvalila bih se najprije Gradu i Županiji koji nam stalno pomažu, kao i  Udruzi žena Katarina Zrinski koja nam pomaže donacijama i samim braniteljima bez čijih sugestija mi zapravo ne bi znali što njima nedostaje te Ministarstvu branitelja i Ministarstvu zdravstva koji također daju svoj doprinos uspješnom funkcioniranju ovog odjela, istakla je ravnateljica.

knin1

Voditeljica odjela Slađana Vuković Baras istakla je kako se na ovom odjelu do sada liječilo čak 289 pacijenata od čega 233 veterana i članova njihovih obitelji, te dodala da je u planu zapošljavanje novih stručnih kadrova na odjelu. „Voljeli bi imati još jednog radnog terapeuta, jednog logopeda i povećati broj fizioterapeuta“  kazala je voditeljica dodavši da je popunjenost odjela stopostotna te da je vrijeme čekanja jedan do dva mjeseca.

U ime branitelja koji su se liječili na odjelu zahvalio se branitelj Luka Kelava iz Sinja:

– Zahvalio bih se osoblju i pomoćnom osoblju, našim liječnicama,  sestrama i terapeutkinjama, posebno na razumijevanju, strpljenju i svakodnevnoj brizi. Prije se na liječenje nije čekalo puno, a sada kada se o odjelu razglasilo i kada su sve kvalitete izišle na vidjelo čeka se mjesec do dva. Ja sam čekao mjesec i pol dana, kazao je Kelava.

knin3

Ravnateljica bolnice Kristina Bitunjac istakla je kako se planira i stavljanje u funkciju bazena za rehabilitaciju.

– Radimo na tome uz pomoć naših lobista Grada i Županije. Obavijestili smo Ministarstvo branitelja i Ministarstvo zdravstva o tome da bi željeli staviti u funkciju i hidroterapiju. U tijeku je izrada projekta i troškovnika i kada to napravimo ići ćemo s molbom za financiranje prema ministarstvima, najavila je ravnateljica kninske bolnice.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.