Grad Knin i Muzej hrvatskih arheoloških spomenika Split potpisali ugovor o donaciji

Gradonačelnik Knina Marko Jelić i ravnatelj Muzeja arheoloških spomenika iz Splita Miroslav Katić potpisali su danas Ugovor o donaciji vrijedan 150 tisuća kuna. Potpisivanju ugovora nazočili su predstavnici FESB-a, Sveučilište u Splitu, ravnatelj Kninskog muzeja kao i suradnici gradonačelnika Grada Knina i ravnatelja Muzeja.

– Radi se o istraživanjima lokaliteta Kapitul kod Knina, na do sada otkrivenim ostacima kninske katedrale Sv. Bartolomej iz 13. stoljeća, te dijela sjevernih obrambenih zidova te novootkrivenih južnih i zapadnih fortifikacija. Za izradu 3D modela katedrale zaduženi su predstavnici FESB-a Split – istaknuo je Jelić.

kn

Grad Knin podržava istraživanja koja se odvijaju na području Grada Knina i okolnim mjestima, u cilju postizanja što veće educiranosti naših sugrađana o važnosti povijesne i kulturne baštine kao temelja našeg identiteta, a upravo kulturna, povijesna i prirodna baština su osnova razvoja turizma na području Grada Knina i okoline.

(Foto: Knin.hr)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.