Izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji u Tomislavgradu

Izaslanstvo Grada Knina na čelu s Josipom Rimac, u subotu, 27. lipnja 2015. godine, posjetilo je prijateljski Tomislavgrad kako bi popratilo 2. reviju tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske. 

Manifestacija je održana u tomislavgradskoj športskoj dvorani. U  izboru je sudjelovalo 29 kandidatkinja iz 21 države. Najljepšom Hrvaticom u narodnoj nošnji proglašena je  Nikoleta Mariana Lasić iz Rumunjske. 

 
Reviju i izbor organizirala je Udruga Stećak u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika. Cilj ovog okupljanja je povezivanje Hrvata te promicanje zajedničke tradicijske kulture, upoznavanje i pružanje potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini, posebice u jačanju i očuvanju nacionalnoga i kulturnoga identiteta. 
 
Kandidatkinje su dan prije izbora posjetile Knin i obišli kninsku tvrđavu, upoznavši se s nacionalnom i kulturnom baštinom hrvatskog kraljevskog grada Knina. 
 
Domaćin tomislavgradske manifestacije bio je načelnik općine Ivan Vukadin, a reviji su nazočili brojni uglednici iz javnog života u Bosni i Hercegovini na čelu sa dr. Draganom Čovićem, članom predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednikom HDZ BiH. 
knin1
 
U izaslanstvu Grada Knina, osim gradonačelnice Josipe Rimac, bili su predsjednik Gradskog vijeća Grada Knina Marinko Tokmakčija, zamjenik gradonačelnice Nikola Blažević te u ime Šibensko-kninske županije zamjenik župana Tomislav Vrdoljak.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.