Japanski veleposlanik u Kninu: Upoznat će japanske turističke agencije s ljepotama Knina

Veleposlanik Japana u RH Keiji Ide posjetio je danas Knin gdje je održao sastanak s kninskom gradonačelnicom Josipom Rimac i direktoricom kninske Turističke zajednice Mateom Lozančić.

Kninska gradonačelnica izvijestila je veleposlanika kako svoj treći mandat posvećuje razvoju turizma upoznavši ga s planiranim projektima na tom polju. Posebno je istaknula uređenje tvrđave, koja će se podijeliti u tri turistička segmenta i to arheološki dio, dio posvećen Kralju Zvonimiru te onaj posvećen Domovinskom ratu, a s tim u vezi, dodala je, zamišljeno je uređenje tri terase s ugostiteljskim sadržajem i suvenirnicama koje su prikladne uz svako razdoblje, odnosno tematsku cjelinu. Gradonačelnica je spomenula i projekte i aktivnosti vezane uz turističku valorizaciju Krke, a najavila je i skoro otvaranje stalnog muzejskog postava Oluje.

Japanski veleposlanik je najavio kako će pokušati približiti Knin i njegove ljepote turističkim agencijama u Japanu, a izrazio je i želju za dolaskom na otvaranje stalnog muzejskog postava Oluje.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.