Josipa Rimac otvorila Dane vizualne kulture

Saborska zastupnica Josipa Rimac otvorila je danas na tvrđavi Dane vizualne kulture, četverodnevnu kulturno-medijsko-gastronomsku manifestaciju i to u nazočnosti gradonačelnika, članova Predsjedništva Udruge gradova u RH koje je danas u Kninu imalo svoju sjednicu, piše huknet.

Saborska zastupnica Rimac kazala je kako će za dvije godine kninska tvrđava dobiti novo lice.

– Najveći dio od odobrenih 25 milijuna eura iz EU fondova ići će za obnovu tvrđave i već za dvije godine, druga po veličini tvrđava u Europi dobit će novo lice uz očuvanje svega onoga što konzervatori kažu da treba očuvati. Tvrđava će dobiti smještajne i ugostiteljske kapacitete i sadržaje, ali poboljšat će se i muzejska i galerijska ponuda – najavila je Josipa Rimac te pobrojala prirodne i kulturno povijesne vrijednosti grada Knina.

– Grad smo u kojem izvire Krka i to ispod slapa Krčić i ispod najvišeg planinskog vrha Hrvatske, Dinare. Grad smo koji ima najstariju tvrđavu i najstariji Gospin pralik.  Knin je i jedan od četiri najstarija grada u Hrvatskoj koji se spominje još u Strabonovoj Geografiji kao Ninia. Imamo itekako puno toga za pokazati – istaknula je saborska zastupnica i gradonačelnica Knina u tri mandata.

Knin želi ići putom turizma, kazao je u svom obraćanju kninski gradonačelnik Nikola Blažević.

– Put kojim mi želimo ići je put turizma. Mi smo grad čiste prirode i čistog okoliša. Imamo čak sedam rijeka, a uz Dinaru i izvor Krke vjerujem da ćemo biti destinacija koju će pohoditi turisti – kazao je Blažević.

Organizatorica manifestacije, Sunčana Matić iz agencije LUX istaknula je kako je namjera projekta pokazati drugačiju sliku Knina, razvijajući njegovu turističku, gastronomsku i kulturnu ponudu.

Uzvanike na otvaranju Dana vizualne kulture pozdravili su i Šibensko-kninski župan Goran Pauk te predsjednik Udruge gradova Željko Turk.

Program Dana vizualne kulture možete pogledati OVDJE

foto:huknet

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.