Klarin: Župan Pauk zaustavio je pretvaranje kninske bolnice u bolnicu za veterane

Kninska bolnica ‘Hrvatski ponos’ dobila je suglasnost Ministarstva zdravlja da ubuduće, uz skrb o općoj populaciji radi i po specifičnim zdravstvenim programima prema potrebama i bolestima braniteljske populacije. Međutim, Odluku da se kninska bolnica pretvori u bolnicu za veterane, kao takvu jedinu u Dalmaciji, župan Goran Pauk već 20 dana ne želi potpisati, navodi predsjednik ŽO SDP-a Ivan Klarin čije priopćenje prenosimo u cijelosti:

 Sanacijska upraviteljica kninske bolnice dr. Antonela Karačić, uputila je zahtjev prema Šibensko-kninskoj županiji jer su svi preduvjeti za osnivanjem jedne takve ustanove zadovoljeni i ispunjeni.

Kninska bolnica

No, na jučerašnjem sastanku Udruge Župana i sanacijskih upravitelja iz cijele Hrvatske s ministrom zdravlja Sinišom Vargom, župan Pauk zatražio je imenovanje predstavnika Županije u Sanacijsko vijeće što je protivno zakonu i propisu i na taj način zaustavio osnivanje ove ustanove.

 Ovim putem pozivamo župana Pauka da zatomi političke interese i da uvidi važnost ovog projekta koji će omogućiti kvalitetnu skrb za sve veterane te da što prije potpiše odluku kako bi bolnica što prije bila otvorena za veterane, poručuje Klarin.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.