Objekt vrijedan dva milijuna kuna

Knin dobio novu atletsku stazu. Čekaju se budući olimpijciFoto: Radio Knin

U Kninu je svečano otvorena atletska staza, prva u Šibensko-kninskoj županiji, koja će omogućiti mladim atletičarima, kao i drugim sportašima, kvalitetan trening i postizanje još boljih rezultata. Nakon otvaranja staze, održana je i Erste plava liga, natjecanje osmoškolaca u nekoliko disciplina, javlja Radio Knin.

Ponajbolji mladi hrvatski atletičar Marko Čeko, član kluba sv. Ante iz Knina, do sada je trenirao u nemogućim uvjetima, ali je unatoč tome postizao izvrsne rezultate. Za njegovu karijeru ova će staza biti izuzetno važna. Njegov trener Dražen Lasić jedan je od najzaslužnijih što je Knin dobio ovu stazu, koju će, kaže, koristiti ponajprije atletičari, ali i ostali sportaši i građani Knina.

Gradonačelnik Marko Jelić ističe kako je ovo staza svih Kninjana, a posebno mladih sportaša među kojima vidi i buduće olimpijce.

– Kninska staza prvi je od 24 projekta sportske infrastrukture na kojima se upravo radi u manjim sredinama – rekao je na otvorenju zamjenik državne tajnice za sport Krešimir Šamija.

I Hrvatski atletski savez prepoznao je rezultate kninskih sportaša, koji će sada moći raditi u puno boljim uvjetima, rekao je predsjednik saveza Ivan Veštić.

Atletsku stazu financirao je Središnji državni ured za sport s milijun i pol, a grad Knin je sudjelovao s pola milijuna kuna. Uz uložena financijska sredstva treba istaknuti kako su brojni sportaši, volonteri, udruge i pojedinci doprinijeli da ovaj poduhvat, koji je na početku izgledao kao jedna lijepa i ambiciozna zamisao, konačno postane stvarnost.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.