Knin posjetio kanadski veleposlanik: Solarne elektrane mogućnost zajedničke suradnje

Gradonačelnik Grada Knina Nikola Blažević zajedno sa svojim suradnicima sastao se danas u prostorijama gradske uprave Grada Knina, s veleposlanikom Kanade u Republici Hrvatskoj Danielom Maksymiukom.

Na početku sastanka veleposlanik Kanade Daniel Maksymiuk naglasio je da je prije Knina posjetio Borovo i Vukovar, te da dolazi u Knin, kao ratom pogođeno područje, da osobno izvidi kako ovaj Grad funkcionira i što nudi.

Na sastanku se razgovaralo o gospodarstvu, poduzetništvu, aktualnim projektima u Kninu, mogućnostima stranih ulagača, tj. investitora u Grad Knin, razvoju turizma- s naglaskom  na mogućnosti usmjeravanja kanadskih turista osim u druge dijelove Republike Hrvatske i u grad Knin, zatim o prometnoj infrastrukturi, i dr.

Sugovornici su se složili da je razvoj solarnih elektrana jedno od ključnih područja u kojima Kanada i Knin mogu započeti razvijati svoju poslovnu suradnju, te je dogovoreno da će Grad Knin uputiti pismo namjere kanadskom veleposlanstvu po pitanju početka realizacije navedenog.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.