Kninski branitelji energično se protive bilo kakvom novom sastanku s ministrom Matićem

Koordinacija braniteljskih udruga grada Knina oštro osuđuje izjave ministra hrvatskih branitelja Predraga Matića na sastanku s prosvjednicima iz Savske i energično se protivi bilo kakvom novom sastanku s ministrom branitelja, priopćili su jučer.

-Njegove izjave na sastanku s prosvjednicima iz Savske pred čitavom hrvatskom javnošću do kraja su razgolitile Predraga Matića, pokazujući njegovo mišljenje o hrvatskim braniteljima.

Njegova izjava o tome da je nastavio vrijediti zakon nakon 2005. godine koji je omogućavao umirovljenje hrvatskih branitelja koji su oboljeli od PTSP-a, da bi danas imali 500.000 hrvatskih branitelja umirovljenih po PTSP-u, je omalovažavanje i vrijeđanje hrvatskih branitelja koji su oboljeli od PTSP-a i otišli u mirovinu, jer po njemu ispada da su to lažni branitelji, omalovažavanje liječničke struke koja im je to omogućila te vrijeđanje svih ostalih hrvatskih branitelja koji svojim radom doprinose ovom društvu, jer po Matiću svi bi oni „ iskoristili „ zakon i otišli u nezasluženu mirovinu po osnovi PTSP-a – smatraju kninski branitelji.

Njegova izjava da je izložen prijetnjam, nastavljaju, i da ga to sprječava da otkrije 150.000 lažnih hrvatskih branitelja , također je skandalozna. Preporučuju predsjedniku Vlade RH da mu omogući, ono što traži, useljeničku vizu za Kanadu, kako bi napokon raskrinkao tih 150.000 lažnih branitelja.

– Istina je da među braniteljskom populacijom ima jedan dio kome je potrebna pomoć zajednice, te je zbog toga i utemeljeno Ministarstvo hrvatskih branitelja, da pomogne tim braniteljima i njihovim obiteljima, a ne da potpadne pod javnu percepciju o velikim braniteljskim povlasticama i privilegijama. Pomoć je naročito potrebna oboljelim hrvatskim braniteljima, čija je bolest posljedica njihova sudjelovanja u Domovinskom ratu – zaključuje Tomislav Čolak iz Koordinacije kninskih braniteljski udruga.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.