Kninski branitelji Karamarku i Petrovu: Ukidanje Ministarstva branitelja je nedopustivo

Predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga grada Knina Tomislav Čolak uputio je otvoreno pismu potpredsjednicima Vlade Tomislavu Karamarku i Boži Petrovu. Čolak u pismu navodi kako je nedopustivo se ‘umjesto kandidata za ministra hrvatskih branitelja u medijima plasiraju informacije o mogućem ukidanju Ministarstva hrvatskih branitelja i mogućem pripajanju njegovih nadležnosti Ministarstvu obrane RH’.

– Ministarstvo obrane jedva brine o Hrvatskoj vojsci, a kako bi još brinulo o hrvatskim braniteljima i njihovim specifičnim životnim i zdravstvenim potrebama. Za sve ovo, smatramo odgovornim vas gospodo, vođe dviju političkih opcija koji imate većinu u Hrvatskom saboru i kreirate kadrovsku politiku Vlade RH. Od vas, gospodo, tražimo da preuzmete odgovornost koju su vam povjerili hrvatski građani, a i mnogi hrvatski branitelji  na parlamentarnim izborima, i da se ne igrate s hrvatskim braniteljima i  Ministarstvom hrvatskih branitelja  – poručuje Čolak.

Predsjednik Koordinacije kninskih branitelja, nadalje, podsjeća kako od premijera Tihomira Oreškovića nije dobio odgovor na otvoreno pismu u kojem ga je pozvao da čim prije imenuje novog ministra branitelja.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.