Kninski Caritas lani podijelio gotovo 30 tisuća obroka i tri tisuće paketa hrane i potrepština

Djelatnici Caritasove pučke kuhinje u Kninu tijekom 2018. godine skuhali su i podijelili 29.411 topla obroka od kojih je 19.322 podijeljeno u pučkoj kuhinji, a 10.089 je dostavljeno na kućne adrese u Golubiću, Vrniku, Žagroviću i Kninu ljudima koji zbog starosti, bolesti ili udaljenosti sami ne mogu po njega doći u pučku kuhinju, izvijestili su na stranici Caritasa župe sv. Ante Knin.

Kninskom Caritasu za pomoć se lani obratilo i 690 obitelj sa 1.800 članova, a Caritas im je pomogao čak 3.338 puta i to sa 2.831 obiteljska paketa hrane i higijene, nove i rabljene odjeće i obuće, kupovinom lijekova, pripomoći u putnim troškovima za odlazak na liječničke preglede, drvima za ogrjev i drugom karitativnom pomoći.

– Od toga je 82 obitelji s 5 i više članova ili 459 člana i 608 obitelj s manje od 5 članova ili 1.341 članova. Pomoć je dobilo 91 obitelji samohranih roditelja i 190 obitelji koje imaju invalidnog ili bolesnog člana. U suradnji s Caritasom biskupije Šibenik od 2011. godine dijelimo i kumstva ‘5 za 1’ tako da sada iz Knina i Kistanja kumstvo prima pet obitelji, te u programu Pro-vita jednu samohranu majku koja je odustala od pobačaja – izvijestili su iz kninskog Caritasa i poručili kako svakodnevno njihovi djelatnici prijeđu oko 50 kilometara kako bi pomogli potrebitima.

(FOTO: Ilustracija/Arhiva)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.