Kninski Crveni križ obilježio godinu dana projekta ‘Zaželi’, evo što su sve postigli

Okruglim stolom obilježena je godina dana rada 40 gerontodomaćica zaposlenih u Crvenom križu Knin, i to na projektu ‘Zapošljavanje žena s područja Knina, Biskupije, Kijeva i Civljana’. Na jučerašnjem okruglom stolu raspravljalo se o ostvarenim aktivnostima i postignutim rezultatima projekta tijekom godine dana rada.

Tijekom godine dana rada gerontodomaćice su pružile preko 82 tisuće usluga potpore i podrške prema više od 200 krajnjih korisnika, kojima se tim projektom omogućuje dostojnija starost u njihovim domovima, a isto će se nastaviti do 1. lipnja 2020. godine.

U suradnji sa Pučkim otvorenim učilištem Knin do sada je osposobljeno 26 djelatnica, od kojih je 17 djelatnica završilo za programe gerontodomaćica, pet djelatnica za programe mljekarica ili sirarica te četiri djelatnice za programe uzgajivačice, sakupljačice ljekovitog bilja, dok je u tijeku osposobljavanje osam djelatnica za smjer njegovateljica.

Cjelokupna vrijednost projekta iznosi nešto više od sedam milijuna i 925 tisuća kuna, a iznos je u potpunosti financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Do sada je potrošeno više od četiri milijuna kuna za plaće, higijenske pakete, obrazovanje i osposobljavanje gerontodomaćica te promidžbene aktivnosti. Tim projektom pokriveno je 11 lokalnih zajednica, odnosno područja općina Biskupije, Kijeva, Civljana i grada Knina.

– Kako se ovaj tip druženja pokazao kao dobar za evaluaciju i nadzor Projekta Crveni križ Knin će i dalje nastaviti s provedbom istoga za vrijeme trajanja projektnih aktivnosti – zaključili su iz Crvenog križa Knin.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.