Kninski HDZ-ovci propituju aktualnu gradsku vlast o projektu za koji ni oni nisu puno napravili

Kninski gradski vijećnici HDZ-a, potaknuli su održavanje tematske sjednice, kako bi saznali u kojoj je fazi provedba velikog europskog projekta, kojim je Kninu, prije godinu i pol dana, u vrijeme dok je HDZ bio na vlasti, dodjeljeno 180 milijuna bespovratnih kuna, prenosi Radio Knin.

– Da bi se ti novci povukli, trebalo je imati spremne projekte, a mi smo naslijedili tek listu želja, rekao je Mario Ćaćić, dogradonačelnik Knina zadužen za taj projekt.

Marinko Tokmakdžija iz HDZ-a, odgovorio je kako to jesti bila lista želja 2014. i 2015. gdine, te da se od želja i počinje. No, zanimalo ga je što su vladajući radili proteklih osam mjeseci, od kako su preuzeli odgovornost za grad i taj projekt. HDZ-ovci traže da im se pismeno dostave sve aktivnosti i komunikacija koja je vođena s Ministarstvima i Agencijama, vezana za projekt.

Gradonačelnik Marko Jelić odgovorio je kako je grad do sada napravio geodetske podloge za Tvrđavu, Krku, a radi se na imovinsko pravnim poslovima za staru gradsku jezgru.

– Mi novce imamo, ali bez ovih preduvjeta nećemo iskoristiti ni kunu, naglasio je Jelić.

Knin, kroz taj projekt, želi gospodarski i turistički oživjeti grad, otvoriti radna mjesta, zaustaviti iseljavanje. Samo za poduzetničke i socijalne projekte, gradu je na raspolaganju 45 milijuna kuna.

– Za provedbu ovako velikog projekta, potrebno je zaposliti još ljudi. No na raspisani natječaj, nije se javio nitko, kazao je gradončelnik Jelić, dodavši da takvi stručnjaci ne žele raditi za plaću gradskog pročelnika. Ipak, nada se da će Knin do 2023. godine iskoristiti svih 180 milijuna bespovratnih kuna.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.