KNINSKI VETERANI: Rat je počeo i završio u Kninu i tu će hrvatski branitelji slaviti ‘Oluju’

Usprkos sve većem broju političara koji dijele mišljenje da bi se svečanost obilježavanja 20. vojno – redarstvene akcije ‘Oluja’ iz Domovinskog rata trebala održati u Zagrebu, hrvatski branitelji iz Knina ne daju premjestiti proslavu 5. kolovoza iz svog grada.

– Rat je počeo i završio u Kninu. I ‘Oluja’ će biti u Kninu i slavit će se u Kninu htio – ne htio ministar doći, htio – ne htio premijer doći. Tko došao da došao, hrvatski branitelji slavit će u Kninu – poručio je predsjednik Udruge veterana 4. gardijske brigade, podružnica Knin, Josip Bebek. Zadnji u nizu koji je prihvatio ideju obilježavanja akcije koja je označila kraj Domovinskog rata i veliku pobjedu protiv srpskog agresora je i ministar unutarnjih poslova, Ranko Ostojić koji smatra da bi se program obilježavanja trebao, osim u Kninu, održati i u hrvatskoj metropoli pod izlikom da je riječ o akciji koja nije bila usmjerana na samo jedan grad.

– Za hrvatske branitelje ‘Oluja’ će uvijek biti pobjednička akcija što god tko nametao hrvatskim zastupnicima u Saboru. Ako Ante Kotromanović želi pokazivati moć hrvatske vojske, neka on to napravi na Dan oružanih snaga u sred Zagreba, a 5. kolovoza je dan hrvatskih branitelja, Dan domovinske zahvalnosti i to će se slaviti u Kninu, poručio je Bebek na večeras održanoj tribini u Šibeniku.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.