Izabran novi ravnatelj Kninskog muzeja

Kninski vijećnici podržali izgradnju mostova, kosog dizala do tvrđave i zip lineaFoto: Radio Knin

Kninsko Gradsko vijeće usvojilo je Izmjene i dopune Prostornog plana uređenja Grada Knina, koje obuhvaćaju izgradnju dvaju pješačko biciklističkih mostova preko Butižnice i Krke, kao i mostova preko Butižnice u Raškovićima i Strmici. Prostorni plan predviđa i koso dizalo kojim će se povezati kninska tvrđava sa starom gradskom jezgrom. Osim toga planirana je izgradnja i zip linea s tvrđave preko Krke do sportsko rekreacijske zone Marunuša.

Dio izmjena je i redefiniranje namjene gospodarske zone Oćestovo pa je predsjednika kluba vijećnika HDZ-a, Marinka Tokmakčiju, zanimalo je kakve su obaveze grada prema toj zoni.

Gradonačelnik Marko Jelić odgovorio je kako grad ima obavezu dovesti infrastrukturu, a otkrio je i kako već postoji jedan ozbiljan, zainteresirani poduzetnik koji želi ući u poslovnu zonu Oćestovo.

Na sjednici je razriješen dosadašnji ravnatelj Kninskoga muzeja Zvonimir Jelić, koji 1. veljače ide u starosnu mirovinu. Za novog ravnatelja, bez podrške vijećnika HDZ-a, izabran je Zlatko Ćesić, koji je svojevremeno bio prodekan na kninskom Veleučilištu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.