Korisnici socijalne pomoći u Kninu odrađivat će dobiveni novac na javnim radovima

Gradonačelnik Knina Marko Jelić donio je odluku o provođenju radova za opće dobro bez naknade po kojoj će radno sposobni i djelomično radno sposobni korisnici socijalne naknade preko javnih radova ili radova za opće dobro odrađivati svoje socijalne naknade. Ukoliko se netko od korisnika bez opravdanog razloga ne odazove pozivu, Grad će o tome izvijestiti Centar za socijalnu skrb i tim će korisnicima, prema Zakonu, biti ukinuta socijalna naknada.

– U radovima za opće dobro bez naknade mogu sudjelovati radno sposobni ili djelomično radno sposobni samac korisnik zajamčene minimalne naknade ili član kućanstva koje je korisnik zajamčene minimalne naknade, utvrđeni rješenjem Centra za socijalnu skrb Knin. Podatke o radno sposobnim ili djelomično radno sposobnim samcima korisnicima zajamčene minimalne naknade ili članu kućanstva koje je korisnik zajamčene minimalne naknade, Gradu Kninu dostavlja Centar za socijalnu skrb Knin – izvijestili su iz kninske gradske uprave.

Prema Zakonu o socijalnoj skrbi, korisnici zajamčene minimalne naknade u radovima za opće dobro mogu sudjelovati najmanje 30 sati, a najviše 90 sati mjesečno. Grad Knin će uputiti poziv korisnicima koji se nalaze na popisu Centra za socijalnu skrb Knin kad se ukaže potreba za radovima za opće dobro. Sa izabranim korisnicima koji se odazovu pozivu, sklopit će se ugovori o radu za opće dobro bez naknade. Grad Knin će Centru za socijalnu skrb Knin dostavljati podatke o korisnicima koji su pozvani, a nisu se odazvali i sudjelovali u radovima za opće dobro.

– Ukoliko se korisnik bez opravdanog razloga, ne odazove pozivu Grada Knina za sudjelovanje u radovima za opće dobro bez naknade, sukladno članku 39. stavku 3. Zakona o socijalnoj skrbi ukida mu se pravo na zajamčenu minimalnu naknadu, odnosno zajamčena minimalna naknada se umanjuje za pripadajući udio člana kućanstva koji se nije odazvao pozivu, o čemu će Grad Knin obavijestiti Centar za socijalnu skrb Knin. Neodazivanje korisnika u slučaju bolesti, više sile i drugih nepredviđenih okolnosti, smatra se opravdanim razlogom za neodazivanje korisnika za sudjelovanje u radovima za opće dobro bez naknade – priopćeno je iz Grada Knina.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.