Miro Bulj obilazi Zagoru: Knin mora biti grad života, a ne grad smrti

Miro Bulj, saborski zastupnik Mosta nezavisnih lista, u sklopu svojih posjeta brdsko-planinskim područjima danas je posjetio grad Knin. Nezadovoljan nedavno predloženim Zakonom o brdsko-planinskim područjima, uputio je niz amandmana, između ostalog tražio je zaobilaznicu oko Knina, povećanja sredstava za Opću i veteransku bolnicu ‘Hrvatski ponos’. Naveo je da je povod njegova posjeta prije svega zaboravljena Dalmatinska zagora, kojoj se smatra ne daje značaj, koja izumire, a Knin se pohodi samo za vrijeme Oluje.

– Jedan od ključnih problema Dalmatinske zagore i samog grada Knina je zdravstvo. Ova bolnica u Kninu je zaboravljena od svih, a trebala bi biti bolnica državne razine, te rasteretiti Split, ojačati Dalmatinsku zagoru i dijelove Hercegovine. Smatram da je sramotno da iz godine u godinu obećavaju bazen za fizikalnu terapiju, a da to još nije ni pokrenuto. Grad Knin mora biti grad života, a ne grad smrti – kazao je Bulj.

Naveo je da očekuje i od Ministarstva zdravstva i od Ministarstva branitelja da Kninska bolnica i veterani dobiju značaj kakav zaslužuju. Bulj navodi da stanje u Kninu zna jako dobro, jer je kao pripadnik 4. gardijske brigade 13 godina živio u njemu, te ističe da je Grad Knin njegov grad, smatra da se moraju povezati Vrgorački, Sinjski, Imotski, Kninski i Drniški kraj te zajedno ustrajati u borbi za opstanak Dalmatinske zagore.

Za kraj je istaknuo da priprema Zakon vezan za Dalmatinsku zagoru, te da će obići sve gradove i općine Dalmatinske zagore, održati press i istaknuti problematične točke i ponuditi rješenja.

Foto: Facebook

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.