Mjesec hrvatske knjige u kninskoj knjižnici

Mjesec hrvatske knjige Narodna knjižnica Knin obilježit će brojnim događanjima.

Ono za što će građani i ove godine vjerojatno pokazati najveći interes je prodaja knjiga iz otpisa u okviru sajma „Do knjige brzo i povoljno“. Riječ je dobrim knjigama iz raznih područja koje knjižnica otpisuje samo iz razloga jer ima više primjeraka istih naslova u svom knjižničnom fondu, a prostora na policama za nove knjige je sve manje.

Tako će svi građani od 15. listopada do 15. studenoga ove godine moći kupiti knjigu za simboličnih pet kuna po naslovu, a na raspolaganju će biti preko 300 knjiga iz otpisa.

Knjižnica će i ove godine svojim korisnicima opraštati zakasninu. Naime, od 3. do 5. studenoga trajat će akcija „Vratite zaboravljene knjige bez naplate zakasnine“.

Od kulturnih događanja izdvajamo predavanje kninskog arheologa dr. Marka Sinobada „Kninski Kapitul – oskrnavljeni i zapostavljeni simbol grada“ koje će se na kninskom Veleučilištu održati 14. listopada u 19.30 sati te predstavljanje nove knjige pjesama kninskog pjesnika Ante Nadomira Tadića Šutre „Luč Hrvata“, također na Veleučilištu, 21. listopada u 19.30 sati.

U okviru Mjeseca hrvatske knjige Narodna knjižnica Knin će organizirati i izložbu knjiga „Najčitanija ljubavna lirika i proza“, izložbu likovnih radova Dječjeg vrtića Cvrčak pod nazivom „Ljubav je …“, zatim akciju „Poklonimo knjigu najčitatelju godine“, a upriličit će i organizirani posjet knjižnici učenika nižih razreda osnovnih škola i djece iz vrtića pod geslom „Upoznaj svoju knjižnicu“.

Inače, tema ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige kojega od 15. listopada do 15. studenoga obilježavaju sve knjižnice u Hrvatskoj je – ljubav.

IZVOR: Huknet.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.