Obitelj Mišković se ne predaje: Prijavit će policajku koja je ošamarila nemoćnu staricu

Maja Mišković, jedna od šestero djece Dragana Miškovića, koja je u petak zajedno s ostatkom svoje obitelji umalo bila deložirana iz svoje kuće u Kninu, za Index je ispričala što se događalo tog dana

Fotografije i snimke policijske brutalnosti obišle su cijelu Hrvatsku, pošteđena nisu bila niti djeca koja su se grčevito borila kako bi ostala u svom domu. Maja je, zajedno s ocem i dvojicom mlađe braće prisilno privedena u policiju, gdje je, kako kaže, bila zadržana gotovo cijeli dan. Na slobodu su je pustili tek u petak oko 20 sati. Njezinog oca i mlađeg brata policija je najduže zadržala u postaji.

“Ukupno je uhićeno 33 ljudi, nisam sigurna koliko je od toga bilo maloljetnika. Na deložaciju je stiglo 40 interventnih policajaca, a nas 50-ak je bilo u živom zidu”, kazala je za Index Maja.

Kaže kako policija nije štedjela nikoga. Ona, kao i njezina braća, ali i 92-godišnja baka, zaradili su modrice i ogrebotine po rukama.

“Baki je cijela lijeva ruka modra, bila je na Hitnoj i kod liječnika. Svi smo u šoku. Ja imam ogrebotinu na ruci, modrice na laktu i zglobu desne ruke, a mlađem bratu su skoro prste polomili”, kaže Maja. Također je potvrdila da od policije obitelj nije dobila nikakav zapisnik, iz kuće su, kako kaže, odnosili stvari poput škara za šišanje ovaca.

Policajka 92-godišnjoj baki opalila šamar

Maja je danas s majkom bila u policijskom postaji kako bi prijavila policajku koja je tijekom deložacije ošamarila njezinu 92-godišnju baku, ali su im rekli da u postaji nema nikoga te da se vrate sutra.

Maja, baš kao i njezina braća i sestra, kaže kako obitelj neće odustati te da će se boriti. Ako dođe do novog pokušaja deložacije, ne planiraju mirno odstupiti. ”Kako mogu od nas očekivati da mirno izađemo na cestu?”, pita se Maja.

IZVOR: Index.hr/Drnišnews

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.