Održana komemoracija za Slavicu Šimić; Josipa Rimac: Bila mi je životni oslonac i najbolji učitelj

U prepunoj velikoj dvorani kninskog Veleučilišta održana je danas komemoracija za iznenada preminulu Slavicu Šimić, dugogodišnju ravnateljicu osnovne škole dr. Franje Tuđmana, osobu koja je dala neizbrisiv obol u odgoju djece i mladih Grada Knina,

Slavica-Simic

– Opraštamo se od žene koja je gradila ovaj grad. I u progonstvu iz Knina i u povratku u Knin snagu je crpila iz vjere te iz molitvi svetom Anti, zaštitniku djece kojoj je posvetila čitav svoj život. Odgojila je mnoge generacije Knina. Svi smo mi njena djeca. Svima nam je bila put i životni oslonac. Meni osobno, bila je savjetnik, prijatelj i najbolji učitelj. Njen vedri duh i čarobni osmjeh živjet će vječno među nama – uputila je, kroz suze, posljednji pozdrav Slavici Šimić, kninska gradonačelnica Josipa Rimac.

IMG_1527-1024x768

– Njene su zasluge da škola u osnivanju postane škola s imenom prepoznatljivim izvan grada i županije. Bila je kao majka, stroga i pravedna, ukazujući na greške i opraštajući. Vrata njenog ureda bila su za sve uvijek otvorena i svi su tu mogli naći toplu riječ i razumjevanje. Danas smo ponosni djelatnici Osnovne škole dr. Franje Tuđmana, što ne bismo bili bez njene pomoći i dobrote – oprostila se od svoje ravnateljice, u ime djelatnika škole, predsjednica Školskog odbora, Marija Mijač.

– Slavica Šimić znala je da moć nije u položaju koji se obnaša nego u podložnosti tog položaja ljudima – obratio se na komemoraciji u ime Udruge ravnatelja, ravnatelj Osnovne škole Brodarica iz Šibenika, Emil Božikov.

Komemoraciji su nazočili brojni građani. Došlo ih je znatno više nego ih može primiti velika dvorana Veleučilišta, tako da su mnogi od njih komemoraciju pratili stojeći ispred dvorane.

IZVOR/FOTO: Huknet.hr

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.