Počasni plotuni, vojne akrobacije, utakmica Vatrenih… Donosimo kompletan program obilježavanja 23. obljetnice VRO Oluja

Arhiva

Svečano obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelje te 23. obljetnice Vojno redarstvene operacije Oluja održat će se ove subote i nedjelje u Kninu.

Brojna događanja počinju u subotu u 13 sati izlaganjem Taktičko-tehničkog zbora naoružanja i opreme na pomoćnom igralištu Nogometnog kluba Dinara, a posjetiteljima će biti dostupno za razgledavanje sve do 21 sat navečer.

Od 18 sati odigravat će se revijalne nogometne utakmice na gradskom stadionu NK Dinara Knin, gdje će nogomet zaigrati veterani Hrvatske vojske i Hrvatskog vijeća obrane, nogometna ekipa na čelu sa Zlatkom Dalićem i pripadnici Hrvatske vojske i policije.

U 20.30 sati održat će se prijem ratnih zapovjednika iz Domovinskog rata, dok u nedjelju već u 6.30 sati ujutro starta budnica ulicama grada Knina, koju će odsvirati Orkestar Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Posjetitelji koji dan ranije nisu stigli razgledati Taktičko-tehnički zbor naoružanja i opreme, moći će to i u nedjelju od 8 do 21 sat.

U isto vrijeme, u 8 sati ujutro, bit će položeni vijenci i zapaljene svijeće na spomeniku hrvatske pobjede ‘Oluja 95’, nakon čega će na Trgu dr. Ante Starčevića uslijediti prigodni govori političkih i vojnih dužnosnika.

Mimohod motocikla i starodobnih vojnih vozila počinje u 9.10 sati, a u 9.30 sati na Kninskoj tvrđavi počet će čitanje povjesnice o VRO Oluja.

Zazvonit će potom i zvona s kninskih crkava kojima se simbolično obilježava ulazak pripadnika HV-a u Grad Knin tijekom Oluje, zatim podizanje zastave Republike Hrvatske na Kninskoj tvrđavi, kao i čitanje imena poginulih i nestalih pripadnika u Vojno redarstvenoj akciji.

Minutom šutnje odat će im počast, a onda će biti ispaljena 23 plotuna iz šest topničkih oružja u spomen na obljetnicu, kao i prelet zrakoplova  te program akro grupe ‘Krila Oluje’.

Klapa Hrvatske ratne mornarice ‘Sv. Juraj’ zapjevat će pred mimohod s Kninske tvrđave do crkve Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta koji počinje u 10.45 sati, a u 11.30 na rasporedu je misa za domovinu u novoj kninskoj crkvi.

Od 12 do 15 sati građanima će se dijeliti vojnički grah, a otprilike u isto vrijeme očekuje se i dolazak sudionika ultra maratona Šibenik-Knin. U 12.45 sati na rasporedu je vojno akrobatski ceremonijalni program Počasno zaštitne bojne na Trgu dr. Ante Starčevića.

Grad Knin priprema i veliki koncert povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelje, te 23. obljetnice VRO Oluja. S početkom u 21 sat na binu će se popeti Miroslav Škoro i Lidija Bačić.

Također, iz Grada su izvijestili kako će ugostiteljski objekti tijekom subote i nedjelje moći raditi produženo do 6 sati ujutro.

Plakat-OLUJA-2018-m

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.