Počinje energetska obnova kninske bolnice

Arhiva

Radovi na energetskoj obnovi Opće i veteranske bolnice Hrvatski ponos Knin počinju za desetak dana.

Sanacijska upraviteljica dr. Antonela Karačić potpisala je ugovor s izvođačima radova-tvrtkama Suhomont i Cestar iz Vinkovaca.Radi se o značajnom projektu vrijednom 16 milijuna kuna, financiranog većinom sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Fond, naime, sufinancira 80% projekta, dok ostatak bolnica i Ministarstvo zdravlja.

Obnavljat će  se fasada i krovište,a stari će se prozori zamijeniti niskoenergetskim. Zamjena stolarije stajat će pet i pol milijuna kuna, dok obnova fasade dva milijuna, a krova milijun kuna. Energetskom obnovom bolnica će godišnje na energiji uštedjeti milijun i pol kuna. Radovi trebaju  biti dovršeni u roku sedam mjeseci.

Podsjetimo,sredstvima Fonda za zaštitu okoliša obnovljena je i zgrada gradske uprave.  U tijeku je obnova dijela OŠ Domovinske zahvalnosti, a očekuje se i radovi na energetskoj obnovi poludnevnog boravka za djecu i mlade s teškoćama u razvoju  za koje je Fond odobrio pola milijuna kuna.

IZVOR: Hrvatski radio Knin

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.