Vrijednost projekta oko 623 tisuće kuna

Predstavljanje projekta ‘Knin grad s pričom’: Cilj je promocija nematerijalne baštine

Početna konferencija projekta ‘Knin grad s pričom’ bit će održana danas s početkom u 18.30 sati u Velikoj dvorani veleučilišta Marko Marulić u Kninu.

Projektna ideja je nastala kao rezultat razmišljanja kako stanovnicima grada približiti i osvijestiti postojanje nematerijalne kulturne baštine Knina.

U prvoj fazi će se stručnjaci koji su inače uključeni u umjetničko – kulturne aktivnosti grada educirati o tome što je nematerijalna kulturna baština, koji su to primjeri nematerijalne kulturne baštine Knina i okolice, kako izraditi reprezentativan suvenir i kako ga promovirati, odnosno brendirati.

Druga faza projekta podrazumijeva radionice s djecom različitih dobnih skupina koje će biti na temu nematerijalne kulturne baštine s ciljem osmišljavanja najreprezentativnijeg suvenira. Suvenir će moći poslužiti gradu u svojoj turističkoj promociji te pomoći u brendiranju Knina kao zanimljive turističke destinacije te doprinijeti poziciji na turističkoj karti kakvu grad zaslužuje.

Zdravi grad, udruga iz Splita kao voditelj projekta i partner projekta Udruga za djecu i mlade Čarobni svijet iz Knina će kroz ovaj projekt pokušati ispričati priču o Kninu i to kroz razvoj i provedbu umjetničko – kulturnih aktivnosti koja će prikazati nematerijalnu kulturnu baštinu grada Knina.

Inače, projekt je u potpunosti financiran iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.- 2020 – Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i Općini Dadra, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru, u okviru Europskog socijalnog fonda, ukupna vrijednost mu je oko 623 tisuće kuna.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.