Preseljenje kninske knjižnice u novi prostor u kolovozu

Ministarstvo kulture odobrilo je 400 tisuća kuna za opremanje novog prostora Narodne knjižnice Knin koji će se nalaziti u sklopu kompleksa studentskog doma. Cjelokupno opremanje i preseljenje stajat će ukupno 1,2 milijuna kuna, a iz gradske uprave kažu kako  financijsku potporu očekuju  i od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta koje će financirati i opremanje studentskog doma.

Inače, nedavno je završen natječaj za izvođača radova studentskog doma u Kninu, odnosno za nastavak radova na istom i ukoliko Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova u ovom krugu izabere najpovoljniju ponudu, radovi bi vrlo brzo mogli početi.

– Preseljenje knjižnice u novi prostor očekuje se do 5. kolovoza ove godine – najavila je kninska gradonačelnica Josipa Rimac.

Narodna knjižnica je javna ustanova u vlasništvu Grada Knina. Ima 1.100 aktivnih korisnika, a raspolaže s knjižnim fondom od pedeset tisuća knjiga.

IZVOR: huknet.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.