Prijavite se i ‘ubijte’ u srednjovjekovnom kulinarskom izazovu na Kninskoj tvrđavi

Pravi kulinarski izazov na Kninskoj tvrđavi sprema se 8. lipnja u 18 sati i to u sklopu srednjovjekovnog festivala Zvonimirovi dani. Vatra, srednjovjekovne namirnice i začini, kuhanje po receptu – sve to i više bit će dio srednjovjekovnog kulinarskog natjecanja ‘Tri, dva, jedan – ubij u kuhanju!’.

Kako će se natjecatelji snaći u strogo srednjovjekovnim uvjetima  koristeći samo vatru, srednjovjekovne namirnice i začine, pratit će i ocjenjivati članovi stručnog žirija: Marko Jelić, gradonačelnik grada Knina, Željko Krnčević, ravnatelj Muzeja grada Šibenika, Biserka Šmit, profesorica u Turističko-ugostiteljskoj školi Šibenik te chef novototvorenog kninskog restorana Tvrđava, Josip Zore. Osim pripreme mesa na srednjovjekovni način, natjecatelji će se okušati u izradi knedli kraljice Jelene.

Natjecanje je nastalo kao suradnja između organizatora festivala i idejnih začetnika i voditelja Kulinarskog vremeplova. Suradnja je to Muzeja grada Šibenika, Muzeja betinske drvene brodogradnje, Gradskog muzeja Drniš, Kninskog muzeja, NP Krka i Turističko-ugostiteljske škole.

Svi zainteresirani za sudjelovanje u kulinarskom natjecanju mogu se prijaviti osobnim dolaskom u ured Turističke zajednice grada Knina (Tuđmanova 24, Knin), putem e-maila na kontakt@zvonimirovi-dani.info ili na broj telefona 022/ 664 – 822. U jednoj ekipi može biti tri do pet osoba. Broj prijava je ograničen.

Kulinarsko natjecanje samo je dio bogatog i zanimljivog programa 12. Zvonimirovih dana. Srednjovjekovni festival Zvonimirovi dani održat će se od 6. do 8. lipnja na Kninskoj tvrđavi.

U posjeti kninskoj tvrđavi dočekat će vas Vitezovi kralja Zvonimira i srednjovjekovni park s raznim igrama, katapultom, kovnicom novca, streličarstvom i viteškim taborom. Na raspolaganju su i drveni vrtuljak za djecu, giljotina, stup srama, a možete se ogrnuti plaštom kralja i kraljice i s krunom na glavi, barem na trenutak, zavladati tvrđavom. Sve posjetitelje očekuje prava, glazbena poslastica pod zvjezdanim nebom u subotu, 8 lipnja od 22 sata na završnici festivala – opera Nikola Šubić Zrinski. Operu će izvesti članovi Opere HNK u Zagrebu i to u skraćenom obliku s klavirom, a trajat će 70 minuta.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.