Priopćenje ravnatelja OŠ Domovinske Zahvalnosti Knin zbog pirotehnike u školi

U nastavku pročitajte priopćenje ravnatelja u svezi s učestalim korištenjem eksplozivnih i pirotehničkih sredstava u okolici škole.

Poštovani roditelji,

Što drugo mogu izraziti osim duboke zabrinutosti izazvane činjenicom da se prostor oko škole, a djelomično i u školi, pretvorio u pravo bojno polje. Svakako treba uzeti u obzir činjenicu da je u predblagdanskom vremenu pucanje petardi, nažalost, dio naše tradicije; onaj dio koji svakako treba mijenjati. Ipak, ne mogu razumjeti niti kao čovjek, ali niti kao odgovorna osoba škole da se djeci kupuju pirotehnička sredstva koja su zabranjena mlađim maloljetnicima, a odrasli ih mogu kupiti samo uz predočenje osobnih podataka. Danas je u dvorištu škole u posljednji trenutak spriječeno bacanje topovskog udara. Ne želim ni pomisliti što bi se dogodilo da je, meni za sada, nepoznati učenik uspio baciti udar.

Stoga postavljam svima nama pitanje: „Kakav to roditelj kupuje djetetu eksplozivnu napravu i kakav to trgovac prodaje djeci svu silu pirotehnike iako je zakon jasno propisuje tko smije i što smije kupiti?“

Ne preostaje mi ništa drugo nego apelirati prvenstveno na Vas dragi roditelji da ne kupujete djeci eksplozivne i pirotehničke naprave, jer to dovodi u opasnost sve nas i ne zaboravite da je besmisleno od škole očekivati odgoj ako ga kod kuće ne dobija.

Ivan Uzun, ravnatelj

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.