Program obilježavanja Dana grada Knina i blagdana sv. Ante.

Program proslave Dana grada i blagdana sv. Ante počeo je sinoć malonogometnim turnirom “Golubić 2014”. Turnir se igra na malonogometnom igralištu u Golubiću i traje do 6. lipnja.

Kako se je živjelo u srednjem vijeku, što se jelo i pilo, kojim su se zanatima ljudi bavili, sve će to posjetitelji moći vidjeti tijekom tradicionalne kulturne manifestacije “Zvonimirovi dani” koja će se održati 06. i 07. lipnja.

Idućeg ponedjeljka u crkvi sv. Barbare otvara se izložba fotografija Snježane Požar, dok je u večernjim satima predstavljanje arheološke izložbe utvrde Glavaš.

Izdvajamo i predstavljanje knjige Damira Jelića “Oče naš” , 11. lipnja u samostanu sv. Ante ,a sav prihod od prodaje knjiga ići će kninskom Caritasu.

U organizaciji Grada Knina i Turističke zajednice, na Staroj tržnici u jutarnjim satima, očekuje nas Sajam tradicijskih proizvoda dok je večer rezervirana za  Međunarodni ulični festival “Cest is d’Best” na kojem će nastupiti brojni klaunovi,žongleri, akrobati itd. To je prvi takav festival u Kninu.

Proslava na sam Dan grada, 13. lipnja počet će budnicom ulicama grada u izvedbi Puhačkog orkestra Pirovac. U 9,30 h ispred crkve sv. Ante kreće procesija, a sveta misa ,koju će predvoditi biskup gospićko-senjski monsgr. Mile Bogović, služit će se u crkvi GVHKZ u 10,30h.

Susret klapa ove se godine sa središnjeg gradskog trga seli  na tvrđavu i počinje u 20,30. Nezaobilazan je i humanitarni Moto susret na izletištu Marunuša na kojem će,između ostalih, nastupiti i Teška industrija.

U povodu  Dana grada održat će se i nekoliko sportskih natjecanja kao što je boćarski turnir, turnir u ženskoj odbojci i prijateljski malonogometni susreti ekipa iz Zagreba, Vinkovaca, Uskoplja, Kupresa, Linza i Knina.

12. lipnja u 20 sati na Trgu Ante Starčevića moći ćete pratiti izravni prijenos otvaranja Svjetskog nogometnog prvenstva kao i utakmicu Hrvatska-Brazil.

IZVOR: HRT radio Knin

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.