Projekt ‘Živim život bez nasilja’ u Kninu okupio 140 učenika

U prostorijama knjižnice osnovne škole „Domovinske zahvalnosti“ u Kninu, učenici sedmih razreda te škole i osnovne škole „dr. Franje Tuđmana“, uz stručno vodstvo koordinatora za provođenje školskih preventivnih programa Zorane Vrbičić i policijskog službenika za prevenciju Gorana Jakovljević, jutros su proveli 3. komponentu preventivnog projekta “Živim život bez nasilja”.
U ovaj projekt je bilo uključeno oko 140 učenika sedmih razreda ovih osnovnih škola, koji su tematski usmjeravani na prevenciju nasilja i izgradnje kulture nenasilja i tolerancije kroz natjecanje u literarno-likovnom izričaju. Prilikom provođenje ove komponente provedena je pedagoška radionica, u kojoj su ovi učenici, kroz igre uloga rješavali i donosili moguća rješenja vršnjačkog nasilja s kojim se susreću, kojom prilikom su djeca kroz kvalitetna rješenja pokazali da su shvatili bit i posljedice ovog vida nasilja, a što je bio i cilj ovog projekta.
Po završetku ove komponente peteročlano povjerenstvo u sastavu, Sanja Lozančić, pročelnica za društvene djelatnosti Grada Knina, Lidija Grubišić, novinarka i voditeljica radio programa u radio Kninu, Stanka Nikolac Kaliger, stručna suradnica logoped u osnovnoj školi „Dr. Franjo Tuđman“, Marija Blažević, stručna suradnica i knjižničarka u osnovnoj školi „Domovinske zahvalnosti“ i Zorana Vrbičić, koordinatorica školskih preventivnih programa prevencije nasilja na nivou Županije, su od ukupno 90 literarnih i 40 likovnih radova odabrali po tri najbolja rada u svakoj kategoriji od kojih će prvonagrađeni, odnosno pobjednički literarni i likovni rad biti proslijeđen u Ravnateljstvo policije, Službi prevencije, radi natjecanja na nacionalnoj razini za najbolji učenički rad u ovom projektu.

Ovom prilikom za najbolje radove nagrađeno je šest učenika, i to:
Za najbolje literarne radove :
1.nagrada tablet računalo, Valentina Čović, učenica 7c razreda OŠ „Domovinske zahvalnosti“,
2. nagrada USB stick Toni Mitrović, učenik 7b razreda OŠ „“Dr. Franjo Tuđman,
3. nagrada USB stick Josip Teskera, učenik 7a razreda OŠ „“Dr. Franjo Tuđman,
Za najbolje likovne radove:
1. nagrada MP4 player Petra Tešić, učenica 7b razreda OŠ „Domovinske zahvalnosti“,
2. nagrada USB stick Lucija Jelić, učenica 7c razreda OŠ „Domovinske zahvalnosti“,
3. nagrada USB stick Marko Bradaš učenik 7c razreda OŠ „Domovinske zahvalnosti.

Uz koordinatore cjelokupne manifestacije i ravnatelja škole Ivana Uzuna podršku ovim preventivnim aktivnostima na našoj razini pružili su i Nikola Blažević i Slaven Ivić, zamjenici gradonačelnike Grada Knina, Sanja Lozančić, pročelnica za društvene djelatnosti Grada Knina, Lidija Grubišić, kao predstavnica medija i stručnih suradnika ovih osnovnih škola.
Napominjemo da nacionalni preventivni projekt „Živim život bez nasilja“ od školske godine 2013./2014. provodi Ministarstvo unutarnjih poslova, u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta. Provođenjem aktivnosti ovog projekta usmjerenih na učenike 7. razreda osnovnih škola s područja cijele Republike Hrvatske, ciljano se prevenira nasilje prema ženama, nasilje u obitelji te nasilje među mladima. Projekt se provodi u tri komponente.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.