Radovi vrijedni 5,6 milijuna kuna: Za četiri mjeseca u Kninu će biti riješen problem važne gradske ceste

Radove na uređenju Suronjine ulice u Kninu vrijedne preko 5,6 milijuna kuna, obišli su danas šibensko-kninski župan Goran Pauk u pratnji kninskog gradonačelnika Marka Jelića, ravnatelja Županijske uprave za ceste Ante Parata te direktora Komunalnog poduzeća Knin Damira Velića.

Rekonstrukcijom dionice Suronjine ulice od ulaza u Opću i veteransku bolnicu ‘Hrvatski ponos’ do križanja sa županijskom cestom Ulica Domovinskog rata, koja predstavlja jednu od ključnih gradskih prometnica, Knin će dobiti cestu s dva kolnička traka širine šest metara, pješački kolnik širine 1,6 metara, izgrađen sustav oborinske odvodnje te uređenu horizontalnu i vertikalnu signalizaciju.

radovi cesta knin

– Ovaj projekt primjer je jedne dobre suradnje Županijske uprave za ceste ostvarene s Gradom Kninom i Komunalnim poduzećem d.o.o. Knin koji su prepoznali značaj investicije i iskazali interes da se tijekom rekonstrukcije izgradi cjevovod i dio fekalne kanalizacije kao i javna rasvjeta – priopćeno je iz Ureda župana.

Radove financira Županijska uprava za ceste s preko 2,7 milijuna kuna, Komunalno poduzeće Knin u iznosu od 2,1 milijun kuna, dok Grad Knin snosi trošak postavljanja javne rasvjete u iznosu od preko 200 tisuća kuna. Kako naglašavaju iz ureda šibensko-kninskog župana, Županijska uprava za ceste za taj je zahvat morala izdvojiti dodatnih 700 tisuća kuna za otkup zemljišta.

Radovi bi trebali biti gotovi za četiri mjeseca.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.