Riješeno stambeno pitanje za osam kninskih obitelji

Osam kninskih obitelji dobilo je ključeve stanova u okviru Nacionalnog programa stambenog zbrinjavanja. Trajni krov nad glavom dobilo je osam obitelji iz Knina koje su deset i više godina živjele u podstanarstvu. Ključeve je dobilo i pet hrvatskih branitelja.

Posebno emotivan bio je pripadnik 9. gardijske brigade Drago Grubešić koji u Kninu živi od Oluje. Već deset godina boluje od PTSP-a.

– Konačno se našla neka Vlada da riješi i stambeno pitanje nas branitelja. Živio sam godinama kao podstanar i sada sam prezadovoljan jer sam dobio stan od 32 metra četvorna, kazao je Grubešić za Radio Knin.

knin stanovi2

Zadovoljstvo nije krio ni Davor Čović koji je iz Travnika u Knin došao još 2006. godine. Mijenjao je podstanarske adrese, sa suprugom i četvero djece živio je u skučenom stanu od 42 četvorna metra. Konačno je dobio svoj stan s prikladna 84 četvorna metra.

Na listi prvenstva za stambeno zbrinjavanje je još 260 obitelji iz Knina. Kako je stambeni fond mali, državni tajnik Nikola Mažar najavio je da će se adaptirati postojeće stambene jedinice, kupiti nove i što je najvažnije krenut će revizija državnih stanova koji zjape prazni. Tim korisnicima će se stanovi oduzeti i dati u najam onima s liste prvenstva. Ove godine riješeno je dvadeset zahtjeva s liste prvenstva , a cijele prošle godine dodijeljena su samo četiri državna stana u Kninu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.