Sanira se šteta prouzrokovana jakim do olujnim udarima bure

Uglavnom su maknuti opasni komadi lima i crijepa s krovova i u školama je održana nastava. Zadovolje li se kriteriji, župan šibensko-kninski će proglasiti elementarnu nepogodu, na temelju koje će oštećeni tražiti odštetu, i dobiti tek simboličnu naknadu, piše HRT Radio Knin.

Vatrogasci su odradili nekoliko desetaka intervencija, vod micanja otrgnutih dijelova krovova dviju osnovnih škola do pilanja iščupanih stabala i polomljenih grana.

Kninske osnovne škole danas su radile. Krovovi su osigurani, a okoliš tijekom vikenda očišćen. Puno gore prošla je OŠ dr Franje Tuđmana, no već su aktivirani izvođači radova i bit će plaćeni županijskim novcem. Bura je podigla i lim sa sportske dvorane OŠ Domovinske zahvalnosti.
Štete na javnim objektima će se očito, popraviti bez većih problema. Puno teže bit će s privatnom imovinom. Vlasnici oštećenih kuća morat će ih sami popraviti, sačuvati račune i ako uvjeti budu zadovoljeni, župan Goran Pauk će proglasi elementarnu nepogodu, a država, kao obveznik isplate štete, dati novac. No, država u pravilu nema novca koliko bi trebala dati, upozorava župan.
Bura je srušila stabla i na gradskom groblju u Kninu ali, na sreću, napravila tek manje štete na grobnicama.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.