Smanjen broj upisanih na Veleučilište: Upisano samo 106 studenata

Završen je jesenski upisni rok na Veleučilištu Marka Marulića u Kninu. Po broju upisanih ovo je jedna od najlošijih godina. Popunjena je,naime, tek polovica upisne kvote. U jesenskom roku upisano je 50 studenata.

Pridodaju li se i oni upisani tijekom ljeta, onda će indeks Veleučilišta u Kninu dobiti sveukupno 106 studenata. Inače, upisna kvota je 230 studenata.

Nameće se pitanje-zašto je ovako opao interes studenata? Tajnica Veleučilišta Jelena Batić kaže kako je jedan od razloga lošija promocija Veleučilišta i to prije svega zbog raznih previranja zaposlenika ustanove. Tomu je svakako još doprinijela i zakonska izmjena koja kandidatima sa završenom srednjom trogodišnjom školom ne dozvoljava upis bez položene državne mature. Zbog toga je i podbacio treći upisni rok na kojemu se prijavilo samo 17 kandidata, a upisi su početkom idućeg tjedna.

Raduje ipak činjenica da studij Trgovinskog poslovanja s poduzetništvom više nije u prvom planu. Naime, sve je više zainteresiranih za studij Prehrambene tehnologije pa se ove godine upisao gotovo jednak broj studenata na oba studija, tj, 42 na Trgovinsko poslovanje, a samo jedan manje na Prehrambenu tehnologiju. 2o studenata se upisalo na studij Biljne proizvodnje, a samo troje je izabralo smjer Stočarstvo.

Nova akademska godina na Veleučilištu Marka Marulića počinje 5. listopada.

Izvor: HUKnet.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.