U sklopu Ljetnog oratorija

Splitski osnovnoškolci posjetili su vojarnu u Kninu i saznali sve o životu hrvatskih vojnika

Splitski osnovnoškolci posjetili su vojarnu 4. gardijske brigade Pauci u Kninu, a sve u sklopu Ljetnog oratorija Ivana Pavla II.

Učenicima su prezentirana vojna sredstva i oprema koju koriste pripadnici Hrvatske vojske, odnosno pripadnici 3. mehanizirane bojne Pauci.

Također, oko 250 učenika koje je predvodio voditelj centra za mlade don Ivan Alojzije Terze upoznalo se s uvjetima života i rada hrvatskih vojnika, a obišli su i Spomen sobu 4. gardijske brigade u kojoj su slike poginulih i nestalih Pauka, pripadnika postrojbe koja je dala veliki doprinos u obrani i stvaranju moderne Hrvatske države.

– Na nama je koji imamo čast živjeti u Hrvatskoj, s Hrvatskom i za Hrvatsku, ostala obveza da istinu o Hrvatskoj prenosimo i na buduće naraštaje – rekao je don Ivan Alojzije Terze.

Oko 250 učenika upoznalo se s uvjetima života i rada hrvatskih vojnika, a u toj prigodi obišli su i Spomen sobu 4. gardijske brigade

Inače, učenici koji sudjeluju u Ljetnom oratoriju Ivana Pavla II. župljani su Župe Pomoćnice kršćana s Kmana.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.