Studentski dom u Kninu spreman za useljenje čeka uporabnu dozvolu

Foto: HRT

Gradonačelnik Knina Nikola Blažević sa suradnicima održao je konferenciju za novinare na kojoj je govorio o realiziranim gradskim projektima u posljednjih šest mjeseci kao i o onima koji su u tijeku te najavio buduće planove gradske uprave.

Najviše zanimanja pobudila je vijest o otvaranju studentskog doma, odnosno Narodne knjižnice Knin. Naime, iako je studentski dom gotovo potpuno opremljen, još uvijek nije useljiv jer se čeka uporabna dozvola, koja bi trebala stići ovoga tjedna,a Gradsko vijeće  će na hitnoj sjednici morati donijeti odluku o prijenosu prava vlasništva na Veleučilište. Studentski će dom biti otvoren najvjerojatnije 20. prosinca kada se očekuje dolazak premijera  Andreja Plenkovića i nekoliko ministara.

Kao najveći projekt, gradonačelnik Blažević je izdvojio europski projekt Integrirane regeneracije ratom pogođenih gradova, vrijedan 24 milijuna eura. Tim će se novcem obnoviti stara gradska jezgra, tvrđava i omogućiti razvoj poduzetništva. Prvi novci sjest će na račun Grada u prvoj polovini sljedeće godine.

Po riječima Nikole Blaževića, konačno bi trebali biti otklonjeni svi tehnički nedostatci na zgradi na Senjaku, a uskoro će biti useljiva i zgrada u Domagojevoj ulici. Pregovara se i  sa HZZO-m kako bi se Domu za stare i nemoćne omogućio prijenos vlasništva nad zgradama koje trenutno koristi kako bi ih kao vlasnik mogao obnoviti i proširiti djelatnost.

Do kraja godine  Grad planira završiti i strategiju razvoja grada Knina koja će biti usklađena sa županijskom razvojnom strategijom.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.