Sve što je ikad objavljeno o Kninskoj tvrđavi prvi put na 377 stranica jednog elaborata

Završena je izrada Konzervatorskog elaborata Kninske tvrđave, temeljnog dokumenta koji će poslužiti u pripremi projekta turističke valorizacije te kulturno-povijesne znamenitosti. Riječ je dokumentu koji prvi put u povijesti Knina obrađuje sve što je ikad objavljeno o njegovoj tvrđavi.

– To nam je bio osnovni preduvjet za pripremu projektne dokumentacije za projekte iz Intervencijskog plana grada Knina, koji su planirani na Tvrđavi. Po prvi put u povijesti je na jednom mjestu, na ukupno 377 stranica, na stručan način obrađena sva objavljena literatura te dostupna arhivska građa i fotodokumentacija o kninskoj Tvrđavi. Izraditi ćemo nekoliko primjeraka elaborata za Gradsku knjižnicu grada Knina i za Kninski muzej, a elektronsku verziju ćemo staviti na internet stranicu Grada, kako bi svima bila dostupna – objavio je kninski dogradonačelnik Marijo Ćaćić, inače i voditelj projekata na Intervencijskom planu.

knin tvrđava

Podsjetimo, početkom godine Gradu Kninu odobrena su četiri projekta iz Intervencijskog plana, ukupno vrijedna 5.070.000 kuna, od čega čak 97,75 posto iznose bespovratna sredstva iz Europe. Najveći iznos, čak 2,8 milijuna kuna, dobili su za pripremu projektne dokumentacije za turističku valorizaciju Kninske tvrđave kao kulturno-povijesne cjeline, u kojem će Grad sudjelovati s nešto manje od 65 tisuća kuna.

U Knin stiže pet milijuna kuna za oživljavanje i razvoj grada

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.