U četvrtak u Kninu predavanje Anite Šupe ‘Istine i laži o hrani’

U četvrtak, 23. travnja u 19 sati na kninskom Veleučilištu će se u okviru manifestacije “Noć knjige”, a u organizaciji Narodne knjižnice Knin održati predavanje Anite Šupe “Istine i laži o hrani” te predstavljanje istoimene knjige.

Na predavanju će biti riječi o tome što je čovjekova prirodna, izvorna hrana i što su ljudi jeli prije epidemije modernih bolesti, zatim kako su mitovi o štetnosti masnoće i kolesterola doveli do pogoršanja ljudskog zdravlja, a postavit će se i pitanja jesu li žitarice doista zdrava hrana ili samo profitabilna hrana te koji se komercijalni interesi kriju iza službenih prehrambenih smjernica.

Autorica će iznijeti informacije o pšenici i glutenu, po njoj, skrivenom uzročniku upalnih i autoimunih bolesti, a govorit će i o tome koja nas hrana ubija, a koja liječi te kako mršaviti zdravo i bez gladovanja.

Teme predavanja bit će i zdrava probava kao uvjet za dobro zdravlje, zatim važnost zdrave crijevne mikroflore, ali i problem propusnih crijeva. Autorica će dati i savjete kako jednostavnim promjenama prehrambenih navika vratiti i sačuvati svoje zdravlje i vitalnost.

Anita Šupe, nutricionistica iz Šibenika, diplomirala je na Geteburškom sveučilištu u Švedskoj gdje je živjela 10 godina. Za razliku od većine nutricionista, ne promovira službeno prihvaćene stavove i prehrambene smjernice, jer smatra da su one znanstveno neosnovane, odnosno da su rezultat loše provedenih zastarjelih istraživanja i iznad svega komercijalnih interesa.

Sa svojim popularnim knjigama i blogom, u našim je krajevima uspjela pokrenuti pravu malu prehrambenu revoluciju, promovirajući izvornu Paleo – LCHF prehranu.

Godine 2013. se s obitelji iz Švedske vraća u rodni Šibenik odakle djeluje kao autor, predavač, savjetnik za prehranu te izdavač.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.