U kninskom muzeju otvorena izložba Svetislava Cvetkovića ‘Rub’

U galeriji kninskog muzeja u ponedjeljak je otvorena je izložba slika Svetislava Cvetkovića. Na izložbi je izloženo 13 ulja na platnu iz ciklusa pod nazivom ‘Rub’.

Svetislav Cvetković rođen je 20. srpnja 1980. godine u Livnu, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je slikarstvo 2004. godine na Akademiji likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu Sveučilišta u Mostaru u klasi prof. Ante Kajinića. Magistrirao je na istoj Akademiji 2006. godine na poslijediplomskom studiju Ars Sacra kod mentora profesora Ante Kajinića i pročelnika studija profesor Josipa Vasilija Jordana. 2017. godine uspješno je obranio doktorsku disertaciju pod naslovom Egzistencijalizam u europskom slikarstvu XX. stoljeća, također na Akademiji likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu pod mentorstvom profesor Josipa Alebića.

Image may contain: one or more people, people standing and indoor
Izlagao je na deset samostalnih i preko osamdeset skupnih izložaba u zemlji i inozemstvu. Član je Udruženja likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine ULUBiH. Dobitnik je više stručnih nagrada, za crtež, slikarstvo, fotografiju i video. Osim slikarstvom, uspješno i aktivno bavi se i fotografijom .

Image may contain: 6 people, people smiling, people standing, shoes and indoor
Od 2017. godine, na Akademiji likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu obnaša dužnost prodekana za nastavu i studente i predaje na slikarskom odjelu Akademije, te na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru na studiju Arhitekture i urbanizma.

( Fopto: Kninski muzej Knin )

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.