Knin bez dugova

U kninskom proračunu ‘kadrovski stanovi’ i novac za obnovu stanova mladih obiteljiFoto: Radio Knin

Gradski vijećnici Knina usvojili su proračun grada za 2020. godinu u iznosu od 84,8 milijuna kuna, javlja Radio Knin.

– Proračun je dobar i razvojni. Financijski smo stabilni i što je najvažnije, ne dugujemo nikome ništa – kazao je gradonačelnik Marko Jelić.

Sljedeće godine Grad će uložiti značajna sredstva u modernizaciju javne rasvjete, uređenje ulica i cesta, a vlastitim sredstvima konačno će graditi mrtvačnicu s kapelicom. Jednokratne novčane naknade za novorođenčad ostaju iste, odnosno 3.000 kuna za prvo dijete, 5.000 za drugo dijete, 7.000 za treće te 10 tisuća kuna za četvrto i svako iduće dijete. Grad će i dalje sufinancirati boravak djece u Dječjem vrtiću Cvrčak, osigurao je sredstva za nabavu radnih bilježnica, a novost je da će sufinancirati adaptaciju stambenih jedinica mladih obitelji za što je u proračunu osigurano 500 tisuća kuna.

Većina vijećnika prihvatila je proračun, a vijećnici HDZ opet su bili razjedinjeni. Tako su ZA bili Marinko Tokmakčija, Robert Marić, Josip Bebek, Maja Deronja i Nenad Tisaj dok su suzdržani ostali Nikolina Grizelj, Marko Šešo i Goran Mrnjavac. Kako je rekao Tokmakčija, proračun je optimističan i ne žele se baviti politikanstvom te sebi  dozvoliti politički luksuz i kočiti Grad sljedećih četiri-pet mjeseci.

Vladajući su prihvatili amandman HDZ-ovog vijećnika Josipa Bebeka koji je tražio da se u proračunu osigura 50 tisuća kuna za uređenje križnog puta na brdu Gradina u Kovačiću.

Vijećnica Mosta Marija Ćurić nije zadovoljna proračunom. Kaže, obećavajući je, ali ne zna kome je namijenjen kad je sve manje ljudi u gradu.

Vijećnici su prihvatili Odluku o davanju suglasnosti za kupnju objekata u starom dijelu gradu u sklopu provedbu Intervencijskog plana. U staroj gradskoj jezgri bit će kupljene dvije kuće ukupne vrijednosti 132 tisuće eura. U jednom objektu će biti čak šest stanova. Inače, sve stambene jedinice bit će namijenjene kadrovima koji nedostaju u Kninu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.