U Kninu nezaposlenost pala za 15,4 posto u odnosu na prošlu godinu

U odnosu na listopad prošle godine u Kninu je u listopadu ove godine zabilježen pad nezaposlenosti za 15,4 posto, stoji u mjesečnom izvještaju Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda u Šibeniku.

Pad nezaposlenosti u odnosu na prošlu godinu zabilježen je u cijeloj županiji.

Krajem listopada 2014. godine u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Područni ured Šibenik, registrirano je 7.440 nezaposlenih osoba, što je za za 10,1 % manje u odnosu na listopad 2013. godine. Najveći pad nezaposlenosti je zabilježen u ispostavi Vodice (za 16,1 %), zatim u ispostavi Knin (za 15,4 %), ispostavi Drniš (za 12,9 %) te ispostavi Šibenik (za 4,7 %).

U odnosu na rujan ove godine u kojem je još bilo dosta zaposlenih sezonaca, u listopadu je slijedom toga povećana nezaposlenost u cijeloj županiji i to za 17,4 %.

Najveći broj registriranih nezaposlenih osoba je u matičnoj ispostavi Šibenik (3.790 osoba), zatim ispostavi Knin (2.210 osobe), ispostavi Vodice (808 osobe) te na području ispostave Drniš (632 osobe).

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.