U Kninu obilježen Međunarodni dan starijih osoba

Danas se diljem svijeta obilježava Međunarodni dan starijih osoba. Tim povodom u kninskom Domu za starije i nemoćne osobe održava se Dan otvorenih vrata, i ujedno se obilježava 15 godina od dolaska prvih korisnika u ovu ustanovu

Točno prije 15 godina u zgradu Doma za starije i nemoćne osobe uselili su prvi stanari – 65 korisnika starije životne dobi. Od tada pa sve do danas ova ustanova nastoji uljepšati život starijim osobama pružajući im odgovarujuću skrb, kaže nam ravnateljica Ljubica Bagarić, prisjećajući se tih prvih dana u Domu.

Jedna od štićenica Doma Ljubica Gašić kaže da je izuzetno zadovoljna uvjetima koje pruža Kninski Dom, a vrijeme nastoji provesti uz razne sadržaje, družeći se s kolegama i osobljem.

Da korisnici Doma svoje umirovljeničke dane provedu što ljepše brine se i socijalna radnica Nela Maljić, koja ih vodi kroz razne dnevne aktivnosti, od jutarnje tjelovježbe do raznih radionica. Zajedno se slažu, kaže Nela, kao jedna velika obitelj.

Dan otvorenih vrata prilika je da se građani upoznaju s radom Doma, da posjete prostore ove ustanove, uvjere se kako korisnici provode svoje dane i pitaju sve što ih zanima. Obilježavanju Dana umirovljenika pridružila se svojim posjetom Domu kninska udruga umirovljenika i bivši djelatnici ove ustanove.

IZVOR/FOTO: Radio Knin

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.