U Kninu održan 2. regionalni webinar u projektu ‘e-Škole’

‘Primjena digitalne tehnologije u nastavi biologije i prirode u osnovnoj školi’ naziv je drugog regionalnog webinara kojeg je Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet održala danas u sklopu nacionalnog pilot projekta „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“. Webinar, koji je održan u kninskoj Osnovnoj školi Domovinske zahvalnosti uživo je pratilo 23 nastavnika dok je preko 130 nastavnika pratilo webinar online.

knin knin1

Helena Valečić, učiteljica biologije iz Osnovne škole Lovre pl. Matačića u Zagrebu, okupljenim je sudionicima  predstavila načine korištenja različitih alata i aplikacija u nastavi prirode u 5. i 6. razredu te biologije u 7. i 8. razredu. Za učenje o anatomiji ljudskog tijela postoje brojni alati i aplikacije koje prikazuju organske sustave u tri dimenzije, a nastavnica  je, između ostalog, demonstrirala sudionicima kako se jednostavno može prikazati stanica u tri dimenzije i naučiti o ulogama organela u stanici. Zanimljiv je bio i prikaz mikroskopiranja bez pravog mikroskopa, uz pomoć pametnog telefona ili tableta, a prikazane su i mogućnosti korištenja i izrade zajedničkih digitalnih materijala iz biologije i prirode te alata pomoću kojih nastavnici mogu pratiti postignuća učenika i vrednovati njihov rad.

 

 

 

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.