U Kninu održana radionica o aktivnom turizmu

Kako razvijati aktivni turizam, kojim bi se turistička ponuda produžila na cijelu godinu, a ne samo ljetne mjesece, bila je tema današnje radionice održane u prostorijama kninskog ureda Hrvatske gospodarske komore, u organizaciji splitske udruge Sunce, i suradnji s Ekološkom udrugom Krka.

Aktivni turizam danas je sve više tražen, a upravo je kninsko, pa i gotovo cijelo županijsko područje, bogomdano za ovaj oblik turizma – kaže Milena Šijan iz splitske udruge Sunce, organizatora radionice, prenosi HR Radio Knin.

.-Bez obzira na idealne uvjete, aktivni turizam, kao oblik održivog turizma, u našoj je županiji još nije potpuno zaživio, ali se na tome intenzivno radi – kaže voditeljica marketinga Turističke zajednice Šibensko-kninske županije Ines Ljubić.

Održivi turizam zagovara i sve veći broj turističkih agencija. Veselka Huljić iz agencije Aktivni odmor ističe kako je jedan od najvećih problema nepoznavanje područja na kojima se želi razvijati ovakav oblik turizma.

-Povezivanje aktivnog turizma sa zaštitom prirode velik je izazov – kaže glasnogovornica JU Nacionalnog parka Krka Katja Župan, s obzirom da se u drugom najvećem parku u Hrvatskoj prema turistima ponašaju kao prema posjetiteljima. No, i u tom pogledu uskoro se mogu očekivati neki pomaci.

Današnja radionica dio je projekta ‘Partnerstvo za održivo korištenje zaštićenih dijelova prirode u Dalmaciji’, kojim se želi razviti i unaprijediti suradnja organizacija civilnog društva i javnih ustanova u održivom korištenju zaštićenih područja područja u Dalmaciji. Koordinator projekta, Udruga Sunce u sklopu projekta surađuje s ekološkom udrugom ‘Krka’ Knin te javnim ustanovama za upravljanje zaštićenim područjima Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske i Dubrovačko-neretvanske županije.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.