U Kninu počelo obilježavanje Dana logoraša, ispred Spomen obilježja položeni vijenci i upaljene svijeće

U Kninu je počelo obilježavanje Dana sjećanja na zatočenike neprijateljskih logora tijekom Domovinskog rata polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama u Domovinskom ratu. Sudionici su se okupili kod Spomenika hrvatske pobjede ‘Oluja ’95’  gdje su položili vijence i zapalili svijeće.

Zajednički vijenac položili su izaslanica predsjednice Republike, državna tajnica u Ministarstvu uprave Josipa Rimac, izaslanik ministra unutarnjih poslova načelnik Policijske uprave šibensko- kninske Ivica Kostanić i izaslanik potpredsjednika Vlade i ministara obrane brigadir Željko Nakić.

U ime Hrvatskog sabora RH vijenac je položio Miro Kovač. Vijenac su zajednički položili gradonačelnik Knina Marko Jelić i predstavnici braniteljskih udruga, a potom i predstavnici Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora te predstavnici udruge Zavjet.

PXL_130818_21638956

Nakon toga, izaslanstva su zapalila svijeće ispred spomen ploče logora Stara bolnica Knin.

Program će se nastaviti ispred Spomen ploče Stare bolnice Knin, te u Domu HV-a Kralj Zvonimir Knin, a potom će se uputiti prema Spomen obilježju prve razmjene logoraša u Tepljuhu.

Dan logoraša se obilježava i kao znak sjećanja na prvu razmjenu zarobljenika u Tepljuhu, koja se dogodila s 13. na 14. kolovoza 1991. kada je oslobođeno 54 hrvatskih vojnika i policajaca.

FOTO: Hrvoje Jelavić/Pixsell

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.